INSERT command denied to user 'gdobrere'@'localhost' for table 'rs_stat_data'INSERT command denied to user 'gdobrere'@'localhost' for table 'rs_stat_session'INSERT command denied to user 'gdobrere'@'localhost' for table 'rs_stat_ip'INSERT command denied to user 'gdobrere'@'localhost' for table 'rs_kontrola_ip' Segedínský guláš
Lišta odkazů: Cesta sebepoznání | Dokonalé Hubnutí | Káva | Zprávy z showbyznysu | kuchyně Brno | Vše pro Hospodyňky | Online kurz Hubnutí ZDARMA!

Dobré recepty.cz


novinky

11.11.2012: Svařené víno - svařák

Začíná období svařeného vína. Jestli nevíte jak se takový svařák správně připravuje, mrkněte na recept na svařené víno.


11.11.2012: Perníčky, které jsou hned měkké

Začíná doba pečení a příprav na Vánoční cukroví. Jedním z našich nejúspěšnějších receptů jsou perníčky, které jsou hned měkké - vyzkoušejte je...


29.01.2011: Domácí zmrzlina, džem nebo kečup

Už jste doma vyráběli domácí zmrzlinu, marmeládu nebo kečup? Podívejte se na recepty, jak na to s odšťavňovačem JuicePresso.


03.07.2010: Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou plné vitamínů

Čerstvé šťávy jsou plné vitamínů a enzymů. Revoluční novinkou mezi odšťavňovači, které čerstvé džusy připraví, je výrobek JuicePresso korejského výrobce COWAY, který připravuje džus pomalým presováním ovoce, či zeleniny a tím uchovává více zdraví prospěšných látek. Více se dočtete na www.juicepresso.cz.


03.02.2009: Zelí obsahuje nejvíce vitamínů

Víte, že zelí obsahuje obrovské množství vitamínů ? Stačí ho průběžně baštit celou zimu a nemoce se Vám vyhnou velkým obloukem...


16.12.2008: Bramborový salát

Chcete vylepšit a zjemnit bramborový salát ? Moje maminka do něho vždy přidávala na drobno nakrájená jablka. Vyzkoušejte to, je pak mnohem chutnější...

partneři

 


Komerční sdělení

Vytisknout článek

Segedínský guláš

Ingredience:

Pro 4 osoby:

600–800 g vepřové plece

500 g kysaného zelí

250 g zakysané smetany

1 cibule

2 lžíce sádla

1 lžička drceného kmínu

2 lžičky sladké mleté papriky

1 lžička soli



Vepřový guláš můžete snadno připravit podle předchozího receptu s prostou záměnou hovězí kližky za vepřovou plec. Obdobně snadné je přejít k segedínskému guláši, stačí ještě vzít trochu kysaného zelí a smetany. Když jsem s vařením začínala a úspěšně jsem zvládla jak hovězí guláš, tak segedín, získala jsem konečně pocit nadvlády nad vlastní kuchyní. Sebevědomí závratně roste při pomyšlení, že dokážete bez velké dřiny udělat velký hrnec báječného jídla.

Postup:

1.      Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kousky. Maso opláchněte pod studenou tekoucí vodou, nechte okapat nebo osušte papírovou utěrkou a pokrájejte na kostky o velikosti přibližně 2 centimetry. Dejte vařit ½ litru vody.

2.      Začněte ve velkém hrnci rozehřívat sádlo (nedočkavý kuchtík sáhne rovnou po papiňáku), jakmile se rozpustí, přidejte cibuli a při střední teplotě ji 2 minuty za stálého míchání vařečkou poduste. Zvyšte teplotu na maximum a přidejte maso. Míchejte, dokud maso nepustí šťávu, a pak ještě dál, dokud se tekutina neodpaří. Jakmile se maso po vypaření tekutiny opět začne smažit, nechte ho zezlátnout a odstavte z vařiče.

3.      Do hrnce přidejte kmín a mletou papriku a promíchejte, aby se všechna paprika rozpustila v tuku. Zalijte horkou vodou tak, aby maso bylo sotva ponořené, promíchejte, vraťte na plotýnku a při velmi mírné teplotě zakryté pozvolna duste nejméně hodinu téměř doměkka. V tlakovém hrnci počítejte přibližně s 20 minutami, přesný údaj naleznete v příslušné příručce ke svému hrnci.

4.      Zelí nasypte do cedníku a pod studenou tekoucí vodou krátce propláchněte, zbavíte ho tak přílišné kyselosti. Tlakem ruky zbavte zelí přebytečné vody a na velkém kuchyňském prkénku ho po 2 centimetrech pokrájejte. Přidejte zelí do hrnce k masu a společně duste ještě 15 minut, dokud nebude měkké i zelí.

5.      Do hotového guláše vmíchejte kysanou smetanu a už nevařte. Jinou možností, jak zahustit a zároveň zjemnit segedínský guláš, je použít obyčejnou smetanou na vaření a lžíci hladké mouky. Mouku dobře rozmíchejte ve smetaně a přes malý cedníček nalijte do vroucího guláše. Okamžitě rozmíchejte v guláši a ještě 10 minut provařujte při mírné teplotě, občas zamíchejte. Pokud se vám guláš povede (nevidím důvod, proč by neměl), nikdo si ani nevšimne, že jste k němu servírovali knedlíky koupené v supermarketu.

 Zdroj: Kuchařka pro dceru - 3. vydání



[Akt. známka: 2,25 / Počet hlasů: 4] 1 2 3 4 5

Komentáře

ke článku: Segedínský guláš
ze dne 28.02.2011, autor článku: Petr Hulec


K tomutu článku nebyl doposud přiřazen žádný komentář!

Jméno (přezdívka): 
E-mail: 
Titulek: 

Odpovězte, prosím, na následující kontrolní otázku, která nám pomůže rozlišit, zda jste člověk nebo počítačový robot. Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude váš komentář uložen. Tato kontrolní otázka se nezobrazuje registrovaným čtenářům.

Barva žloutku

    

V rámci komentářů nelze používat HTML tagy.

Pro vložení tučného textu, hyperlinku nebo e-mailové adresy využijte následující značky:
[b]tučné[/b], [url]http://www.domeny.cz[/url], [email]jmeno@domena.cz[/email]

 


kontaktujte nás

Kontakt: info@dobrerecepty.cz


Dnes má svátek:

doporučujeme


nejčtenější recepty

Recept na Rychlokvašky - Kvašáky
Vystaveno: 17. 08. 2008
Shlédnuto: 52527 krát

Řezy Miluška
Vystaveno: 02. 07. 2007
Shlédnuto: 45348 krát

Péťovy topinky
Vystaveno: 09. 12. 2007
Shlédnuto: 40013 krát

Lívance
Vystaveno: 17. 01. 2008
Shlédnuto: 36853 krát

Cikánský řízek
Vystaveno: 03. 07. 2007
Shlédnuto: 36173 krát

Tatarkové řízky
Vystaveno: 03. 07. 2007
Shlédnuto: 30975 krát

Řezy Dáša
Vystaveno: 02. 07. 2007
Shlédnuto: 29490 krát

Římovské maso
Vystaveno: 16. 07. 2007
Shlédnuto: 24422 krát

KUŘE NA HOŘČICOVÉ OMÁČCE
Vystaveno: 16. 07. 2007
Shlédnuto: 22582 krát

Pangasius se sušenými rajčaty
Vystaveno: 05. 06. 2008
Shlédnuto: 22513 krát

 


Lišta odkazů: COWAY | ADATIO | Internet Marketing
TOPlist